2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Hakkında Bilgilendirme

22 Eylül 2020 Salı

Sevgili Öğrenciler,
2020 – 2021 Eğitim Öğretim yılı güz yarıyılı üniversitemizde Uzaktan Öğretim ile (Uzem üzerinden) yürütülecek olup buna ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır.

• 2020-2021 Öğretim yılı Güz döneminde, diğer tüm akademik birimlerde, teorik dersler, Uzaktan Öğretim Uygulama ve Değerlendirme Komisyonunun almış olduğu ve aşağıda belirtilen kararlar doğrultusunda yürütülecektir;

• Tüm birimlerde bir saatlik ders için çevrimiçi ders süresi en az 30 dakika, iki saatlik ders için 50 dakika, üç saatlik ders için 70 dakika, dört saatlik ders için ise 90 dakika süreyle eş zamanlı/canlı olarak yapılacaktır.

• Uzaktan öğretim yöntemiyle uygulanmasına karar verilen “Staj ve Uygulama” derslerinin işleyişi ve süreciyle ilgili kararlar, ilgili okullar tarafından alınacaktır.

• Lisansüstünde Uzmanlık Alan, Seminer ve Tez Yönetimi dersleri ile ilgili kararlar Enstitülerin ilgili kurullarınca alınacaktır.

• Normal ve ikinci öğretimde her şube için dersler 14 hafta eş zamanlı (canlı) yapılacaktır.

• Ara sınav, final ve bütünleme sınavları için yalnızca birer adet ödev verilecek veya çevrimiçi sınav yapılacaktır.

• Sınavların ödev olarak yapılması durumunda, öğretim elemanları ödevleri intihal programlarıyla kontrol edecektir.